Stofzuigers zonder zak

Als je een stofzuiger gaat kopen dan kun je kiezen uit verschillende typen stofzuigers. Je kunt bij voorbeeld kiezen uit een steelstofzuiger of een sledemodel. Een andere belangrijke keuze is: kies je voor een stofzuiger zonder zak of een stofzuiger met een stofzak? Een stofzuiger zonder zak heeft veel voordelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je geen stofzuigerzakken meer hoeft te vervangen. Voor een zakloze stofzuiger hoef je ook geen stofzuigerzakken meer te kopen en dat scheelt je dus ook nog eens geld. Wij hebben een ruim aanbod aan zakloze stofzuigers, bekijk dus snel ons assortiment.

Hoe werkt een stofzuiger zonder zak?

Een zakloze stofzuiger werkt in alle opzichten hetzelfde als een stofzuiger waar wel een stofzak in wordt gebruikt. Het enige verschil is dat een stofzuiger zonder zak gebruik maakt van een reservoir. Hierin wordt alles opgevangen wat de stofzuiger op zijn weg tegenkomt, stof, papiersnippers en niet te vergeten de haren van hond of kat die overal rond dwarrelen. Je kunt in de meeste gevallen het hele huis stofzuigen voordat je het reservoir moet legen. Stofzuigerzakken hebben doorgaans een grotere capaciteit dan het reservoir van een stofzuiger zonder stofzak. Een zakloze stofzuiger moet je dus wat vaker legen, maar dit vinden de meeste gebruikers geen bezwaar. Je merkt dat het reservoir vol raakt als de zuigkracht afneemt. Als je tijdens het stofzuigen merkt dat het niet meer zo vlot lukt om al het vuil op te zuigen van de grond of van de meubels, dan betekent dit meestal dat je het reservoir eerst moet legen. Zodra je dit hebt gedaan, zul je merken dat de zuigkracht weer als vanouds is en kun je het werk zonder problemen afmaken. Je kamer ziet er weer prima uit zonder rommel en stof op de vloer.

Geen stofzakken meer nodig

Stofzakken zijn best prijzig. Zeker als je kiest voor de stofzuigerzakken die bij het merk en type stofzuiger horen. Soms betaal je tot wel twee euro per stofzak. Als je kiest voor een stofzuiger zakloos dan hoef je deze zakken natuurlijk niet meer te kopen. Een stofzuiger zonder zak levert op deze manier dus een leuke besparing op. Jij kunt voortaan lachend het schap met stofzuigerzakken in de huishoudwinkel voorbij lopen, want die heb je niet meer nodig als je een zakloze stofzuiger gebruikt. Een stofzuiger zonder zak levert dezelfde prestaties als een stofzuiger met zak. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze stofzuigers minder goed presteren. Je zult versteld staan over de prestaties van onze stofzuigers zonder zak. En als je er een tijdje mee gewerkt hebt vraag je je waarschijnlijk af waarom je niet veel eerder hebt gekozen voor een stofzuiger zonder zak.

Verschillende merken stofzuigers zonder zak

Steeds meer stofzuigermerken brengen een stofzuiger zonder zak op de markt. Vroeger had een stofzuiger eigenlijk altijd een zak, maar tegenwoordig komen er steeds meer modellen met een opvangbak voor het opgezogen vuil. Vooral mensen die milieubewust zijn, kiezen voor een zakloze stofzuiger. Hiermee bespaar je immers op stofzakken en deze zijn een belasting voor het milieu omdat er plastic in is verwerkt. Je kunt weliswaar bezuinigen door een stofzak een keer leeg te maken voordat je hem vervangt, maar een handig klusje is dit niet. De bekende stofzuigermerken brengen daarom steeds vaker een stofzuiger zonder zak op de markt, vaak van diverse typen binnen het merk, zodat mensen die hiervoor willen kiezen ook nog keuze hebben uit verschillende modellen of kleuren. Ook het vermogen van stofzuigers verschilt, zo ook bij die zonder stofzak. Door het ruime aanbod van bekende merken zoals Samsung, Dirt Devil en Tristar is er altijd wel een stofzuiger zonder zak die jou aanspreekt. Je kunt de diverse modellen en merken bekijken in de webshop, bij alle modellen vind je een uitgebreide beschrijving van de specificaties zodat je weet wat je koopt. Dit maakt de keuze vaak een stuk gemakkelijker.

Zakloze stofzuigers getest

Consumentenorganisaties testen regelmatig stofzuigers zonder zak. Met deze tests kun je je voordeel doen op het moment dat je een zakloze stofzuiger gaat kopen. Een stofzuiger zonder zak kopen wordt op deze manier wat gemakkelijker, omdat je kunt afgaan op de tests die door deskundigen zijn uitgevoerd. Vaak blijkt dat de duurste stofzuiger zonder zak niet eens de beste is, een goedkoper model kan ook prima voldoen. De Philips zakloze stofzuiger komt vaak erg goed uit de tests, maar ook andere merken zakloze stofzuiger doen het soms verrassend goed. Let wel op dat het om het juiste type gaat als je uiteindelijk een stofzuiger gaat kopen, want hier kunnen soms flinke verschillen in zitten. Als een test al wat langer geleden is gedaan, kan het ook zo zijn dat een model uit de test niet meer verkrijgbaar is. De meeste fabrikanten brengen namelijk met enige regelmaat nieuwe modellen op de markt. Soms met maar heel kleine verschillen, zodat de prestaties van de diverse apparaten eigenlijk nauwelijks anders zijn. Soms is alleen een knopje of een ander detail anders, of is het apparaat in een andere kleur verkrijgbaar. Dit is voor een stofzuiger zonder zak natuurlijk niet essentieel.

Vragen en advies

Kies de stofzuiger zonder zak die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een stofzuiger zonder zak? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links